_0004_IMATGE DIA DEL LLIBRE
biblioteca-municpal

Escriptors i Escriptores Locals

Escriptors i Escriptores Locals> Margalida Roig

Margalida-Roig
Margalida Roig

MARGALIDA ROIG

Nascuda a Sant Miquel a can Joan de sa Caseta el dia 22 de juliol de 1947, Margalida Roig Ramon és una famosa cantautora i compositora eivissenca que canta des de fa quaranta anys. La més jove de set germans, des de molt petita ja li agradava compondre i hi tenia molta facilitat.

La seua producció inclou al voltant de 500 cançons i uns 70 poemes. Ha recollit algunes d’aquestes composicions en el llibre Sa veu de sa meua terra.

Ha gravat a cappella el disc Camins d’Eivissa i ha participat també en altres discos com Immaculate Ibiza Project i Enigma, els quals han tengut molt d’èxit mundialment.

La seua música ha set utilitzada fins i tot a la Passarel·la Gaudí Núvies de Barcelona del dissenyador Ruben Perlotti, on també va ser convidada.

Ha realitzat concerts a València, Mallorca, Menorca, Alacant, Formentera, Viena i Madrid, a més d’haver cantat a tots els pobles d'Eivissa. Amb freqüència és convidada a cantar en bodes d’or, aniversaris, xacotes i en molts d’altres actes i celebracions importants. Guarda un record molt emotiu de la seua participació en l’acte de recepció a les persones que tornaren a Eivissa després d’haver emigrat molts d’anys abans a l’Argentina.

Va rebre el premi Xarc de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu el 2018.