_0004_IMATGE DIA DEL LLIBRE
biblioteca-municpal

Escriptors i Escriptores Locals

Escriptors i Escriptores Locals> Pep Xomeu

_0002_PEP_XOMEU_FOTO
Pep Xomeu

JOSEP JOAN I MARÍ, PEP XOMEU

Nascut a Sant Carles de Peralta el 1942, Pep Xomeu exercí com a mestre, gairebé sempre al municipi de Santa Eulària des Riu, concretament al col·legi Sant Ciriac, del qual fou director durant uns anys.

El seu primer destí fou l’escola des Trull d’en Vic, avui convertida en restaurant, a la carretera d’Eivissa a Sant Joan de Labritja. A continuació passà un curs al col·legi de Santa Gertrudis, d’on encara guarda entranyables records.

És membre del Cor de Santa Eulària i del Cor de Sant Carles. A més, és el fundador del grup Veus de Peralta de Sant Carles.

Ha col·laborat en l’almanac El Pitiús i en la revista Es Major i sa Majora.

És autor de dos llibres sobre l’aigua en pous i fonts de Sant Carles de Peralta i Santa Eulària des Riu, i en té un altre en preparació sobre Santa Gertrudis de Fruitera. Es titulen Aigua viva 1, Aigua viva 2 i Aigua viva 3, i cada un d’aquests llibres ve acompanyat d’un DVD realitzat per Ramon Mayol (Edicions Aïllades).

També és autor del llibre Recordances, que parla dels antics costums d’Eivissa i està editat també per la mateixa editorial.