_0004_IMATGE DIA DEL LLIBRE
biblioteca-municpal

Escriptors i Escriptores Locals

Escriptors i Escriptores Locals> Noel Martínez

noel-martinez
Noel Martínez

Noel Martínez Cando

Barcelona (1983).

La seua primerenca vocació pel dibuix, la literatura i l’ensenyament l’han conduït a estudiar Belles Arts, Conservació i Restauració de Béns Culturals i, finalment, Filologia Hispànica, amb dos màsters, un en Formació i Investigació Literària, amb especialització en Teoria Literària, i un altre en Formació del Professorat. Actualment es doctora en Filologia amb una tesi sobre els personatges femenins a la novel·la negra.

Amb vint-i-quatre anys s’establí a Eivissa, on fundà juntament amb la seua parella la Galeria d’Art Oikoumene a la Marina d’Eivissa (2010-2014); des de llavors ha treballat en la restauració de llibres i pintura i, més recentment, com a professor de Llengua i Literatura.

El segell editorial Caligrama, pertanyent a Penguin Random House, seleccionà i publicà el 2018 la seua novel·la negra Wayfarer (Premi a la Millor Obra Megustaescribir 2017), després de considerar-la una obra innovadora i de personatges especialment femenins i poderosos. Aquell mateix any també havia obtingut el Premi a la Millor Novel·la Fantàstica per la seua obra titulada Kadingirra, i, anteriorment, el Premi de Microrelat en el Certamen El cuento con más finales del mundo. Entre 2018 i 2019 repetí com a guanyador (3r i 2n premi respectivament) del Certamen de Narrativa Breve de la Fundación Julián Vilás Ferrer amb els relats «Un pedazo de cielo» i «El libro de la vida sin fin hallada en Yabisa» (publicats per Ibiza Editions). Pròximament publicarà una segona novel·la dins de la sèrie inaugurada per Wayfarer.