_0004_IMATGE DIA DEL LLIBRE
biblioteca-municpal

Escriptors i Escriptores Locals

Escriptors i Escriptores Locals> Meritxell Rius

_0001_MERITXELL_RIUS_FOTO
Meritxell Rius

MERITXELL RIUS MONTCUS脥

Nascuda un diumenge de Pasqua de l鈥檃ny 1973, va cr茅ixer devorant llibres davall l鈥檈scriptori del seu pare o a l鈥檕mbra dels garrovers i escrivint diaris que guardava sota el llit gelosament tancats amb un candau.

Captivada pel m贸n de les paraules, va estudiar filologia anglogerm脿nica i l鈥檃passiona aprendre lleng眉es i endinsar-se en altres cultures.

脡s docent de vocaci贸 i ha treballat durant vint anys com a professora de secund脿ria, primer com a professora de lleng眉es i despr茅s com a docent d鈥檃tenci贸 a la diversitat. Ha estat responsable del Pla d鈥檃colliment ling眉铆stic i cultural de l鈥橧ES Xarc, coordinadora ling眉铆stica del centre i organitzadora de la Setmana de la Terra, una setmana que es celebra cada any dedicada al patrimoni natural, hist貌ric i cultural d鈥橢ivissa. Tamb茅 ha treballat de guia tur铆stica, de traductora i de dinamitzadora ling眉铆stica.

La seva passi贸 pel m贸n interior de les persones l鈥檋a dut sempre a buscar eines per aprendre a acompanyar-les i ajudar-les a expressar tot el que tenen dins. Formada en educaci贸 emocional i benestar, ter脿pia Gestalt, mindfulness i compassi贸, musicoter脿pia i escriptura expressiva, actualment imparteix tallers d鈥檈ducaci贸 emocional i 茅s membre de la Xarxa Internacional d鈥橢ducaci贸 Emocional i Benestar.

Ha estat guanyadora del Premi Ciutat d鈥橢ivissa de Narrativa Infantil 2014 i 2017, i 茅s autora dels contes El dia que va caure la lluna, La gallina Angelina se鈥檔 va a Vila, Els estribancos d鈥檈n Pep i el conte solidari Moshi. Tamb茅 ha escrit articles en diverses publicacions locals.

Els seus escrits, com ella mateixa, estan molt arrelats a Eivissa, al seu paisatge, a les seues olors i sons, a les seues paraules... especialment a l鈥橢ivissa de la seua infantesa, m茅s natural, m茅s aut猫ntica, per la qual sent un profund amor. S贸n una forma de transmetre aquesta estima als seus fills i a tots els infants que heretaran aquesta terra.