_0004_IMATGE DIA DEL LLIBRE
biblioteca-municpal

Escriptors i Escriptores Locals

Escriptors i Escriptores Locals> Meritxell Rius

_0001_MERITXELL_RIUS_FOTO
Meritxell Rius

MERITXELL RIUS MONTCUSÍ

Nascuda un diumenge de Pasqua de l’any 1973, va créixer devorant llibres davall l’escriptori del seu pare o a l’ombra dels garrovers i escrivint diaris que guardava sota el llit gelosament tancats amb un candau.

Captivada pel món de les paraules, va estudiar filologia anglogermànica i l’apassiona aprendre llengües i endinsar-se en altres cultures.

És docent de vocació i ha treballat durant vint anys com a professora de secundària, primer com a professora de llengües i després com a docent d’atenció a la diversitat. Ha estat responsable del Pla d’acolliment lingüístic i cultural de l’IES Xarc, coordinadora lingüística del centre i organitzadora de la Setmana de la Terra, una setmana que es celebra cada any dedicada al patrimoni natural, històric i cultural d’Eivissa. També ha treballat de guia turística, de traductora i de dinamitzadora lingüística.

La seva passió pel món interior de les persones l’ha dut sempre a buscar eines per aprendre a acompanyar-les i ajudar-les a expressar tot el que tenen dins. Formada en educació emocional i benestar, teràpia Gestalt, mindfulness i compassió, musicoteràpia i escriptura expressiva, actualment imparteix tallers d’educació emocional i és membre de la Xarxa Internacional d’Educació Emocional i Benestar.

Ha estat guanyadora del Premi Ciutat d’Eivissa de Narrativa Infantil 2014 i 2017, i és autora dels contes El dia que va caure la lluna, La gallina Angelina se’n va a Vila, Els estribancos d’en Pep i el conte solidari Moshi. També ha escrit articles en diverses publicacions locals.

Els seus escrits, com ella mateixa, estan molt arrelats a Eivissa, al seu paisatge, a les seues olors i sons, a les seues paraules... especialment a l’Eivissa de la seua infantesa, més natural, més autèntica, per la qual sent un profund amor. Són una forma de transmetre aquesta estima als seus fills i a tots els infants que heretaran aquesta terra.