_0004_IMATGE DIA DEL LLIBRE
biblioteca-municpal

Escriptors i Escriptores Locals

Escriptors i Escriptores Locals> Nora Albert

autor_0002_NOra ALbert
Nora Albert

NORA ALBERT

脡s Catedr脿tica de Llengua i literatura catalanes, poeta i traductora.

Com a fil貌loga ha escrit diversos llibres i articles dins l鈥櫭爉bit de la literatura catalana i universal, entre els quals podem destacar 鈥Solitud鈥 de V铆ctor Catal脿, aix铆 com articles, cursos, confer猫ncies i comunicacions.

脡s autora de diversos llibres amb les quals ha guanyat diferents premis literaris: el premi Lambda (Mots i brases) el premi Baladre (Tentacles de cel), aix铆 com el premi Vall de S贸ller (Punta Galera), el Vila de Benissa (Fr脿gils Naufragis) i el II Premi Ciutat d鈥橢ivissa聽 (Lletra menuda).

Fruit del seu inter猫s art铆stic sorgiren les col路laboracions artisticoliter脿ries, com Cal莽 i mem貌ria amb Vicent Ferrer Guasch i Des de l鈥檌lla amb Carles Guasch. Tamb茅 ha col路laborat amb la seua filla, l鈥檃rtista Laia Moreto Alvarado, autora de les fotografies del llibre Punta Galera.

Ha col路laborat al Diario de Ibiza (suplement de La Miranda) i a la r脿dio (IB3).

Ha tradu茂t moltes obres i de moltes tipologies, principalment de l鈥檃ngl猫s al catal脿 (o al castell脿), per貌 tamb茅 del franc猫s i de l鈥檌tali脿. En aquest darrer cas ha estat la primera a traduir l鈥檕bra de la poeta italiana Alda Merini (La Terra Santa i Balades no pagades) i, recentment, ha tradu茂t S猫rie f貌ssil de la tamb茅 italiana Maria Grazia Calandrone.

Els seus poemes han estat musicats, entre d鈥檃ltres per Mon, E. Rinc贸n, el grup J煤lia, Projecte Mut, Murenu i, en especial, per Marcela Friederichs, que recentment ha publicat el CD Punta Galera.

脡s vocal per Eivissa i Formentera de l鈥橝ssociaci贸 d鈥橢scriptors en Llengua Catalana, a trav茅s de la qual ha col路laborat en l鈥檕rganitzaci贸 del cicle de confer猫ncies liter脿ries Escriviure de l鈥橝juntament de Santa Eul脿ria.